• Beste ouders en spelers,

  Anders dan voorgaande jaren maken we nu al de VOORLOPIGE indeling bekend van de niet-selectie teams. Met nadruk op voorlopig omdat er nog verschillende redenen kunnen zijn dat er hier en daar nog wat wijzigingen kunnen komen. De definitieve indeling zal rond 21 juni 2023 bekend worden gemaakt.

  In dit overzicht zijn een aantal zaken welke benoemd moeten worden:

  • In de JO8 en JO9 gaan we een pilot starten met kleurenteams. Hieronder een toelichting waarom:

  Kleurenteams bij de JO8 en JO9.

  Niet alle kinderen ontwikkelen zich in hetzelfde tempo, sommige kinderen zijn in hun luiers al aan het voetballen terwijl anderen pas veel later beginnen met voetballen. Om toch alle kinderen dezelfde aandacht te geven is RODA ’23 een aantal jaren geleden gestart met het project Gelijke Kansen van de KNVB. Vanuit de visie van Gelijke Kansen hebben alle kinderen nu een gelijkwaardige basis om zichzelf te ontwikkelen. Zo kunnen alle kinderen in de onderbouw nu net zo vaak trainen als hun leeftijdsgenoten en krijgen de kinderen tijdens de bloktrainingen ook allemaal dezelfde oefeningen.

  Doordat de kinderen zich allemaal in een ander tempo ontwikkelen kan er bij de jaarlijkse teamindeling toch een teleurstelling ontstaan doordat bepaalde spelers in een “hoger” of “lager” team worden geplaatst. Ons doel is echter om voor alle kinderen zoveel mogelijk spelplezier te creëren en moet het dus niet gaan over een “beter” of “slechter” team.

  Om meer gelijkwaardigheid te creëren tussen onze jeugdteams gaat RODA ’23 met ingang van het seizoen 2023-2024 in de JO8 en JO9 werken met kleurenteams in plaats van genummerde teams. Dat betekent dat we teams krijgen zoals JO8 Groen, JO8 Geel, JO9 Paars, etc. in plaats van JO8-1, JO8-2, JO9-3. De kleuren zijn random bepaalt en zijn ook niet in iedere leeftijdsgroep hetzelfde. Op deze manier willen we de indeling minder hiërarchisch maken waardoor er meer focus is voor plezier bij de kinderen. Ja, de kleurenteams zijn nieuw, het is wennen, gek voor sommigen, maar wij denken dat dit weer een mooie stap voorwaarts is om het voetbal plezier bij de kinderen nog meer centraal te zetten!

  • De selectieteams van de JO14 t/m JO17 zijn nog niet ingevuld. De spelers zullen door de betreffende trainers worden uitgenodigd voor de selectietrainingen.
  • De MO15 en MO17 teams zullen vanaf volgende week bekend worden gemaakt. Er zal eerst nog een gesprek plaatsvinden met de betreffende speelsters.

  Met het vroegtijdig bekend maken van de VOORLOPIGE indeling willen we al eerder duidelijkheid geven aan zowel de spelers/speelsters als de coördinatoren. Daarnaast kunnen de teams al vroegtijdig de start maken voor het nieuwe seizoen.

  Vragen m.b.t. de voorlopige indeling van de niet selectie teams kunnen gesteld worden aan de coördinator van de desbetreffende leeftijdscategorie te vinden op de contactpagina van de RODA ’23 website.

  Jeugdcommissie RODA’23