• Beste leden, vrijwilligers en sponsoren,

  Om de communicatie binnen en over onze mooie vereniging te verbeteren, hebben we als bestuur het initiatief genomen om jullie structureel meer te laten weten wat er zich rondom RODA '23 afspeelt. Ik ben van mening dat we een aantal goede onderwerpen hebben, die we naast de "standaard" berichtgeving op de site met jullie willen delen. 

  In juni, na een aantal zeer succesvolle toernooien/seizoen afsluitingen, is het initiatief genomen om een aantal onderhoudsdagen te organiseren. Ik heb zelf een dag het nodige schilderwerk mogen verrichten en mogen ervaren dat dit een zeer goed georganiseerd geheel was. Een grote groep vrijwilligers heeft het clubhuis, de kleedkamers, de terrasmeubels, de trap, banken langs het veld en nog veel meer zaken voorzien van een frisse laag verf of een flinke schoonmaak beurt. Tevens zijn er rondom het eerste veld 10 nieuwe vlaggenmasten geplaatst, waar o.a. diverse vlaggen van sponsoren te zien zullen zijn. Het is echt mooi om te zien hoeveel je kunt doen met veel mensen in een gemoedelijke sfeer. Hiermee wordt ook de helaas uitgedunde onderhoudsploeg flink ondersteund! Prachtig initiatief. 

  Het mag dan wel zomer zijn en velen van jullie genieten van een verdiende vakantie, voor meerdere vrijwilligers gaan zaken gewoon door. De voorbereidingen voor het nieuwe seizoen zitten in de afrondende fase, waar zowel de Technische -als de Jeugd Commissies veel werk voor hebben verzet. De eerste teams zijn alweer begonnen met trainen en de puzzel "trainingsschema" is ook weer gelegd. Mede vanwege de soms beperkte capaciteit is dit echt ieder jaar echt weer een puzzel, om de diverse wensen in te willigen. Daar horen dus ook teleurstellingen bij. Dit gezegd hebbende, kunnen we mededelen dat we de aanleg van een nieuw kunstgrasveld (ter vervanging van veld 3) naar volgend jaar zomer willen schuiven. De aanleg van een nieuw veld vergt ongeveer 3 maanden, wat een extra beperking zou betekenen tijdens het voetbalseizoen. We zijn in gesprek met de gemeente en Sportbedrijf om een concrete start van de aanleg af te spreken. Wordt dus vervolgd. 

  Een ander zeer geslaagd initiatief tijdens de zomer, was het bezoek van ons G-Team aan het stadion van Volendam, waar ze een aantal wedstrijden hebben gespeeld. De foto's en diverse berichten op social media tonen aan dat dit team een geweldige dag heeft gehad die ze niet snel zullen vergeten. Voor dit team zijn twee "nieuwe" vrijwilligers opgestaan, die de trainingen en organisatie rondom dit team verzorgen. 

  Nieuwe (extra) vrijwilligers zijn hard nodig! Op meerdere vlakken wordt/is de spoeling dun en vergen we steeds meer van een relatief kleine groep vaste vrijwilligers. Om nu te voorkomen dat we klem lopen, doe ik hier tevens een oproep: wil/kun je iets voor deze mooie vereniging betekenen, in een commissie, op of langs het veld, voor onderhoud, achter de bar of zelfs ter ondersteuning van ons als bestuur? Laat het mij weten en ik breng je in contact met de juiste personen of ga graag het gesprek met je aan! Het komende jaar zal eveneens in het teken staan van de voorbereidingen op ons 100 jarig bestaan op 31 augustus 2023, dus alle hulp is welkom. 

  Dit was het voor nu, ik hoop op wederom een mooi en sportief seizoen. Graag tot langs de lijn, terras of op het veld! 

  Ronald Posthumus

  Voorzitter RODA '23