• Tegen Lisse begon ik het verslag met de constatering dat als je de Premier League een beetje volgt, dan heb je enig idee hoe het er zich aan toegaat in de top van de 7e divisie-A.
  Weken later nog steeds hetzelfde beeld. 4 ploegen binnen 1 punt van elkaar verwijderd. RODA’23 op pole position vanwege een sterker doelsaldo ten opzichte van Reiger Boys. Met nog 2 wedstrijden te gaan ongemeen spannend en een onwaarschijnlijke apotheose. “ Bij overdracht gebruikt voor het hoogtepunt van een toneelopvoering, meestal de slotscène, waarin het maximum aan pracht en kunnen getoond wordt”.

  Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd uit tegen Aalsmeer op het programma. Een rommelige voorbereiding voorafgaand met vakanties en Hemelvaart. Aalsmeer dat een na laatste stond in de competitie maar wat voorafgaand aan de zaterdag de nodige spanningen met zich meebracht. Een angstgegner zoals Ajax dat had met Utrecht en tegenwoordig met wat meer clubs. De vaste spelers van 16-1 Alex jr., Dave en Benjamin waren weer bereid mee af te reizen naar Aalsmeer. Jaheim was afwezig, net als de geblesseerden Jaydan, Jayden, Pablo en Joshua. Gelukkig kon de technische staf wel weer beschikken over Cas, die weer fit is na een blessure. Hij nam plaats op de bank naast Ronil en genoemden Dave en Benjamin. Er moest weer geschoven worden in de opstelling en dit resulteerde in een verrassende plek voor Daan, namelijk in de achterste linie. Hij ontpopte zich in de wedstrijd tot de wederopstanding van Franz Beckenbauer. Heersend, er sterk onderuit voetballend en met overzicht.
  De geplande scheidsrechter had zich een dag eerder ziek gemeld en Aalsmeer had tot minuten voor de wedstrijd de tijd nodig een vervanger te regelen. Een gewogen risico daar je te maken hebt met een scheidsrechter van de club. Met nog 1 competitiedag te gaan een goede beslissing om de wedstrijd door te laten gaan. Al na een paar minuten weet RODA’23 het initiatief naar zich toe te trekken. De boys weten in de 16 van Aalsmeer te raken waarbij de goalie van Aalsmeer op de grond belandt, geblesseerd lijkt te raken maar razendsnel weer opstaat. De aanval gaat intussen verder en Daniel weet met een pass Imran te bereiken. Hij schiet met rechts hard en laag in de linkerhoek, 0-1. Op rozen zou je zeggen.
  Een prima uitgangspositie om de wedstrijd tegen deze tegenstander verder uit te bouwen. Nogmaals, dat zou je zeggen.
  De sterk spelende Mylan stoomt op links op en bereikt Mik. Hij steekt de bal op Alex jr. wiens schot over het doel gaat.
  En dan volgen er kort na elkaar twee momenten die het beeld van de wedstrijd in negatieve zin bepalen. Omdat er bij Aalsmeer blijkbaar geen ouders bereidwillig zijn te vlaggen of dat de bewuste keuze wordt gemaakt ongemotiveerde reserve-spelers te laten vlaggen, werden er in een tijdsbestek van 10 minuten twee goals van RODA’23 afgekeurd. 1 op waarneming van grensrechter en 1 op waarneming van de scheidsrechter nadat de bal via de keeper voor de voeten van Ersan kwam. In theorie kan dit natuurlijk, maar de praktijk wees echt anders uit. Maar goed, niet getreurd, nog steeds de voorsprong met een RODA’23 middenveld met beide Alexen en Daniel die elkaar weten te vinden.
  Achterin staat het sterk met Joris op z’n vertrouwde positie en Rave op z’n minder vertrouwde rechtsback-plek. Met een ‘ik had ‘m in m’n broekzak’ conclusie zal Rave huiswaarts gekeerd zijn. Ook Steijn blijft scherp en verdedigt verder voor z’n doel en met vertrouwen.
  RODA’23 is de bovenliggende partij en speelt op de helft van Aalsmeer. En dan zijn we pas 20 minuten verder want de drinkpauze wordt ingelast. Na de korte intermezzo is het Rave die gevaarlijk opkomt aan de rechterkant en een prima voorzet aflevert. Alle hens aan dek voor de thuisploeg. Een vrije trap van Mik wordt door de keeper verwerkt. Onze jongens houden de druk erop maar de magere 0-1 blijft op het bord staan.
  Vooralsnog houdt de plaatselijke grens en scheidsechter de wedstrijd spannend en vergeten wij de trekker over te halen.
  Ersan en Daniel weten in de 16 van Aalsmeer te combineren met een corner als maximaal haalbare.Tot de rust verder geen noemenswaardige acties.
  Aalsmeer startte de tweede helft met een lange bal naar voren in de hoop de bal te controleren dat mensen konden aansluiten. Typerend voor het verschil in speelwijze. Niks ten nadele van Aalsmeer, want ga er maar aan staan. Nummer 11 tegen nummer 1.
  De peptalk van de technische staf had blijkbaar de spirit gegeven om vol door te gaan. De keeper af te jagen, combinaties te maken en corners te versieren. Ook Steijn straalt 1 en al vertrouwen uit en kapt een Aalsmeer spits zonder blikken of blozen uit
  Aalsmeer heeft sporadisch balbezit en meestal dan niet van lange duur.
  Na een overtreding op Ersan aan de rechterkant is het Mylan die de bal opeist en via de muur een hoekschop krijgt. De eerste wissel dient zich aan aan RODA’s kant. Alex jr. verlaat het veld voor Dave. Hierdoor schuift Mik door naar de 10-positie en Daniel terug naar 6.
  RODA’23 laat zich een beetje in slaap sussen en heeft echt een impuls nodig om iets te doorbreken. Ersan en Daniel hebben een onderling een/tweetje en Ersan slalomt door de 16, en schiet net naast.
  Imran ontvangt de enige gele kaart van de wedstrijd voor praten.
  De bevrijdende 0-2, zou je zeggen, wordt genoteerd als Mik goed doorgaat in de 16, op de keeper stuit en Ersan met wilskracht vanuit een onmogelijke hoek de bal de touwen in jaagt.
  Omdat de scheidsrechter bij de gele kaart voor Imran had aangegeven dat Imran ook gewisseld moest worden (!) kwam Ronil in het veld voor hem, op de rechtsbuitenpositie.
  Vanuit het niets weet Aalsmeer vlak na de drinkpauze de aansluitingstreffer te scoren, door een voor RODA’23 niet onbekende speler, 1-2.
  Ondertussen wordt een kansrijke aanval van RODA’23 afgefloten omdat een Aalsmeer speler over z’n nek gaat en de omheining nodig heeft om het laatste restje uit te spugen (sorry als er mensen nog moeten eten). Het gaat meer om het feit dat er een stuiterbal volgt, wat nogal voor opschudding zorgt. Na (weer) een overtreding op ongeveer 20 meter van het doel besluit Mik de dooie hoek van de keeper te zoeken en 1-3 aan te tekenen. De verlossende goal. Achterin weet Joris z’n mannetje te staan en de tegenstander kansloos te laten. Daniel zorgt ervoor dat de keeper van Aalsmeer tot het uiterste moet gaan om een schot te keren tot corner.
  Benjamin komt het veld in voor de moegestreden Alex, als extra slot op de achterdeur.
  Mylan, al eerder aangegeven, speelt weer als een beest en ook Rave gaat in de slotseconden als een krijger door de verdediging van de gasten. Een typisch voorbeeld van dat je veel kan bereiken op wilskracht. Hier moet het HELE team een voorbeeld aan nemen in de laatste wedstrijd tegen Argon. D’rop of d’ronder. In ieder geval is Aalsmeer als horde genomen en een terechte overwinning.