De laatste tweets

R.K.S.V. RODA '23

Noorddammerweg 48c
1187 ZT Amstelveen
020 - 6451835
E-mailadressen

Happy Football Vibes, the day after...

Maandag 14 januari 2019, de dag dat je wakker wordt en dat je blij en trots bent dat je hoofd van de jeugdopleiding mag zijn van de fantastische club RODA’ 23.

Dit weekend vond de 4e editie plaats van de Happy Football Vibes, het wintertoernooi van Roda’23. Op zaterdag 12 januari was het zover en werd er om 8.30 uur afgetrapt door de selectieteams. De J013-2007 had de eer om de gong te doen luiden op ons mooie complex. Door de duisternis moest de verlichting worden ontstoken. Het buitenhaardvuur ging aan en het vuurwerk kon beginnen. Hierna was het de beurt aan de JO13-1, JO14-1, JO15-1, JO17-2, JO17-1 en JO19-1 om hun kunsten te vertonen. Na 3 weken rust was dit de eerste test om te kijken hoe iedereen de feestdagen was uitgekomen. Kennelijk waren er allemaal goede voornemens gemaakt want hoe leuk was het deze zaterdag om naar dit voetbal te kijken. Met ziel en zaligheid werd er gespeeld waarbij er prima resultaten zijn bereikt. Dit belooft wat voor de 2e seizoenshelft. De dag werd afgesloten wederom in het donker door de vlaggenschepen van RODA’ 23 JO19-1 en AFC JO19-1. De laatste prijzen werden in een volle kantine uitgedeeld en met een voldaan gevoel ging een ieder naar huis met de woorden ‘op naar morgen’.

Zondag 13 januari was de speeldag voor de niet-selectie teams, wat een dag werd dat. Door sommigen werd al gezegd “Save the best for last”. Waarom dit zo was? Het was wederom een druk bezochte dag met voor het eerst een poule in de categorie meiden (MO17-1) en een poule voor de G categorie. Verder kwamen de zondagteams van de JO15-5, JO15-1, JO17-2, JO17-1 en JO19-1 in actie. Met veel plezier en enthousiasme werd het een hele mooie zondag. Ook hier weer een volle kantine bij de officiële ceremonies die na de wedstrijden gehouden werden. 

Zomaar een toernooi, zou je kunnen zeggen. Dat hebben toch wel meer clubs? Nee, niet zoals deze. Elk jaar verbinden we een goed doel aan de Happy Football Vibes. Dit jaar was het de beurt aan Only Friends, een sportclub uit Amsterdam Noord voor kinderen met een beperking. De rode draad dit weekend was om Only Friends zo goed als mogelijk te ondersteunen. Dat dit gelukt is staat als een paal boven water. Hoe mooi is het om te zien dat de spaarpotten, die her en der in de kantine stonden, goed gevuld werden door gulle gevers. Teams die per punt, verloren wedstrijd of andere regels zelf geld bij elkaar hebben gehaald. Onze bijzondere dank daarbij dit jaar wederom voor de J017-1 van FC Aalsmeer en onze eigen J019-1 zondag! Loten werden massaal gekocht voor de tombola met mooie prijzen, die beschikbaar waren gesteld door Amstelveense ondernemers. Fantastisch om te zien wat er gedaan werd om Only Friends te steunen. Wat al deze acitiviteiten hebben opgebracht gaan we op een later tijdstip bekend maken. 

Een tijdstip dat wel bekend was, was die van zondagmorgen 10.30 uur. Dit was namelijk het moment van aftrappen van de mooiste wedstrijd van het weekend: de demonstratiewedstrijd van Only Friends op veld 6. Wellicht de drukst bezochte wedstrijd ooit op dit veld. Wat een fantastisch mooi schouwspel van zoveel kinderen die -met hun beperkingen- het uiterste uit henzelf hebben gehaald. Zoveel blije gezichten, met alleen maar plezier. De uitslag, geen idee, doet er ook niet toe, er waren alleen maar winnaars. Na de penaltyreeks ging iedereen naar de kantine voor limonade, snoep, chips, een mooie RODA ‘23 pet en uiteraard veel foto’s. Daar doe je het allemaal voor, geweldig.

De voetbalmoeders die de Happy Football Vibes een aantal jaar geleden hebben hebben bedacht, wat geweldig. Maar ze doen dit niet alleen, zoals vermeld hebben zich inmiddels een aantal vaders bij de organisatie aangemeld, en terecht.

Dit alles was ondenkbaar zonder mensen die hier aan hebben mee meegewerkt. Een hele grote
Dank alle teams die hebben mee gedaan,
Dank aan alle scheidsrechters die de wedstrijden in goede banen hebben geleid,
Dank aan alle vrijwilligers die achter de bar hebben gestaan, aan DJ Jaap van I-Events voor je muzikale omlijsting
Dank aan alle ouders en andere bekenden die hun kind hebben gesupport,
Dank aan een ieder die loten heeft gekocht of heeft  gedoneerd, 
Dank aan het bestuur van RODA ‘23 die dit toernooi ondersteunt,
Dank aan Only Friends voor jullie geweldige demo wedstrijd,
Dank aan alle sponsoren van dit toernooi, aan Copycom uit Aalsmeer voor jullie prachtige drukwerk en special ontworpen banners,

Dank aan Fysiotherapiepraktijk Intercure uit Amsterdam (Lex Bosboom) voor jullie vrijwillige en professionele bijdrage,

Een hele speciale dank gaat uit naar de organisatie van dit toernooi:
Linda, Lydia, Karin, Sandra, Jack, Marcel en Gerard. Jullie zijn die moeders en vaders van kinderen die met veel
plezier bij RODA ‘23 voetballen. Het is mooi om te zien hoeveel plezier jullie hebben om dit toernooi wederom te organiseren. Zoveel passie, ideeën en energie hebben jullie er aan gegeven om dit toernooi wederom
te doen slagen. 

Op naar een mooi lustrum volgend jaar, maar eerst nog even nagenieten. Nogmaals een groot compliment: dit maakt RODA ‘23 zo uniek.

Xander Baert
Hoofd jeugd opleiding RODA ‘23

           

 

Reacties: