De laatste tweets

R.K.S.V. RODA '23

Noorddammerweg 48c
1187 ZT Amstelveen
020 - 6451835
E-mailadressen

RODA '23 jeugd timmert aan de weg

We zitten inmiddels op 1/3 van het seizoen en de jeugd van RODA '23 staat er wat ons betreft goed op. Zoals in begin van het seizoen al aangegeven willen we met jeugdopleiding continu verbeteren.

Hiervoor zal binnenkort het nieuwe jeugdvoetbal beleidsplan gepresenteerd worden.

Met betrekking tot de bloktraining Onder leiding van Johann van der Linden en Miljenko Bojcic staat de organisatie inmiddels enorm goed. Nagenoeg de  gehele niet selectie onderbouw jeugd traint volgens een vast circuit model en opleidingsplan.

Tevens is het gelukt om voor elk jeugdteam met behulp van ouders of bekenden trainers te vinden die onze jeugd plezier in het spelletje geven.

Op vrijdag zijn we inmiddels ook al weer volop aan de gang met de voetbalacademy. In samenwerking met een van onze hoofdsponsors GvGpst Vele spelers hebben zich aangemeld om deze extra training aan te grijpen om zich nog verder te ontwikkelen. Deze trainingen worden met veel enthousiasme gegeven en zijn alleen toegankelijk voor RODA '23 leden. GvGpst traint tevens op zondag waarbij er diverse selectie spelers van onze vereniging deelnemen. Afgelopen zondag heeft de O11 jeugd deelgenomen aan een indoor toernooi waarbij het team voor het grootste gedeelte uit onze JO11-1 bestaat. Het toernooi vond plaatst in de Emergohal en bestond uit een sterk deelnemersveld waaronder Sc Heerenveen, FC Utrecht, SDZ, DCG en enkele voetbalscholen. Hierbij werd een verdienstelijke 3e plaats gehaald door de jongens.

Woensdag 21 november ging de JO13-2007-1 selectie op bezoek bij ADO Den Haag O11 om een oefenwedstrijd te spelen in de twingame vorm. Er werden 8 blokjes gespeeld met wisselende resultaten maar over het algemeen met goed en verzorgd voetbal door RODA '23. Dit kwam ook tot uiting bij een aantal mooi uitgespeelde goals van de jongens. Ook verdedigend stonden de jongens hun mannetje en werd er op Haagse wijze lekker fel gespeeld. Al met al was het een leuke, leerzame dag voor de jongens en ze verlieten het Zuiderpark met een 13-12 overwinning. Een mooie ervaring voor de jongens van Yosri Cok om bij een BVO uitgenodigd te worden voor dit soort wedstrijden.

Aanstaande woensdag is het de beurt aan de JO9-1 en JO10-1 van Nick de Bruin en Wesley van Duren. Zij zullen naar het midden van het land afreizen om het op te gaan nemen tegen de jeugd van FC Utrecht. Ook voor deze jongens een leuk doordeweeks uitje om te kijken hoe de mannen ervoor staan.

Dan is het de KNVB ook niet onopgemerkt gebleven dat er veel talent op de velden van RODA '23 in de rondte loopt. Inmiddels hebben Mik Kroezen JO13-2007-1, Lotte Spekreijse JO 14-1 za en Jayden Orna van de JO15-1 za, selectiewedstrijden gespeeld in voor de KNVB. We zijn vanuit de club inmiddels de contacten aan het versterken om op elk leeftijdsniveau vertegenwoordigd te geraken.

Onze interne scouting zit ook niet stil en is afgelopen woensdag aanwezig geweest met een aantal vertegenwoordigers bij de Koninklijke HFC. Op locatie werd door Ajax een presentatie gegeven door de Ajax coaching ACAdemy over interne scouting. Als partner + club van Ajax waren we uitgenodigd om inzicht te krijgen in het in jeugd scouting proces. Dit was een leerzame avond en gaf tevens aan dat we als scouting binnen club op de goede weg zijn.

Meer goed nieuws in het kader van de samenwerking kwam er over het nieuwe trainingsprogramma. Via de coördinatoren is elke trainer op de hoogte gesteld dat er een online training programma in ontwikkeling is. Ben je trainer bij RODA '23 en heb je je nog niet aangemeld voor mijnaca.com stuur dan een mail naar hjo@roda23.nl. Je krijgt dan de informatie om je alsnog aan te melden. Dit kan nog tot uiterlijk 1 december 2018.  

Inmiddels hebben we 2 thema avonden gehad met de selectie trainers binnen de club. Hierbij hebben we een stukje terug gekeken en vooruitgeblikt hoe we jeugdopleiding naar het gewenste niveau kunnen brengen. Dit waren 2  nuttige avonden  verdeeld  in de onderbouw en bovenbouw. Hierbij stond de introductie van het nieuwe jeugd voetbal beleidsplan centraal. Inmiddels zijn de eerste uitnodigingen de deur uit gegaan naar de overige jeugdtrainers binnen RODA '23.

De volgende thema avond zal voor de gehele club zijn en zal in het teken staan van blessure behandelingen en fysio. Deze thema avond staat onder voorbehoud gepland op woensdag 16 januari. Verder informatie zal nog volgen over het programma, noteer hem alvast in de agenda.

Over naar het heden, er staat ons een super zaterdag te wachten op de veld 1 van RODA '23.

Om 10.45 uur staat er een heuse derby op het programma. Om 10.45 uur trappen de mannen van Roy Mesman af tegen de buren van Sporting Martinus. Een spannende en belangrijke wedstrijd om de aansluiting niet te verliezen voor de JO17-1. De jongens hebben de steun hard nodig dus van harte welkom om dit ook te komen doen.

Om 13.00 uur staat de kraker tussen de beide koplopers RODA '23 en SDZ genoteerd. In de categorie J015-1 zaterdag kunnen de jongens van Guido Schoen laten zien dat ze met een prima seizoen bezig zijn. Beide ploegen hebben op dit moment 21 punten dus er staat wat op het spel.

Dat we tegen BVO’s ons mannetje kunnen staan heeft de JO19-1 za inmiddels bewezen. Na een lange busreis naar Leeuwarden werd de SC Cambuur met 2-3 verslagen voor de competitie en werd er goede zaken gedaan. Kunnen de mannen van Dohan Karacaer dit voortzetten. Ze sluiten de dag af om 15.00 uur met wederom een kraker tegen onze jongere naamgenoot Roda’46 de nummer 2 op dit moment in de competitie.

Al met al top jeugd voetbal beleef je bij RODA '23. Tot zaterdag langs de lijn.

Namens de Technische Commissie,

Hoofd jeugdopleiding
Xander Baert

Reacties: