De laatste tweets

R.K.S.V. RODA '23

Noorddammerweg 48c
1187 ZT Amstelveen
020 - 6451835
E-mailadressen

Eindelijk weer (verdiend) winst voor JO13-2007-1

Roda ’23 JO13-2007-1 - AFC ’34 JO13-2007-1  2-1 (1-0)

Na twee verloren uitwedstrijden gloorde er deze week weer hoop aan de Bovenkerkse horizon. De JO13-2007 poule is een waarin je de raarste uitslagen ziet. Iedereen kan iedereen verslaan met een hele spannende competitie tot gevolg. Of het de vorm van de dag is, of dat een ploeg je nu wat beter of slechter ligt, geen idee, maar verrassend blijft het altijd. De verschillen zijn klein en op voorhand valt een uitslag niet te voorspellen. Ook vandaag niet. Roda had na het verlies van vorige week de laatste plaats overgenomen van Reiger Boys, maar kon zich nu revancheren door AFC ’34 punten afhandig te maken.

Extra steun deze week in het kader van de trainersuitwisseling binnen Roda van Wesley, trainer van de JO10-1. Extra ogen en extra support in de kleedkamer en op de bank. Grote tegenvaller was de afwezigheid van de zieke Pablo en Jaydan. Slechts één wissel derhalve, en die moest ook nog ’s morgens in alle vroegte zijn trainingskamp in Hoenderlo verlaten. Klasse Mylan dat je eventjes heen en weer bent gereden voor een uur voetbal. Door de twee afwezigen wat wisselingen in de opstelling. Daniel op de plaats van Pablo in het centrum naast Joris, Cas vertrouwd op rechts en Thijmen dit keer aan de linkerkant van de verdediging. Op het middenveld was Maurinho deze week de centrale man met Mert en Jay naast zich en voorin was Max deze week het diepe aanspeelpunt met Jaysean en Mik links en rechts op de flanken. 

Roda komt goed uit de startblokken op het koude, gladde en bijna nog bevroren hoofdveld. Heeft het balbezit en dwingt AFC ’34 terug op eigen helft. Tijdens de trainingen de afgelopen week werd het accent gelegd op de omschakeling en op het verplaatsen van het spel over de breedte van het veld. Ook voor de wedstrijd werd dit nog even door Yosri benadrukt en dan is het mooi om te zien dat het er in de praktijk bij vlagen ook echt uitkomt. Na een minuut of 10 komt Roda op voorsprong als de bal rechts achterin door Cas wordt veroverd en door een prima combinatie via Joris, Mik en Mert bij Jay beland die vervolgens prachtig doorsteekt op Jaysean. Deze laatste kiest vervolgens de kortste weg naar het doel en knalt perfect de bal hard en onhoudbaar achter de AFC ’34 keeper: 1-0. Na de 1-0 is Roda zoekende. AFC heeft nu het betere van het spel, wint meer duels en drukt Roda in de verdediging. De thuisploeg blijft iets te vaak de korte, voetballende oplossingen zoeken, maar houdt de ruimtes in balbezit te klein waardoor de gasten de bal makkelijk terugveroveren. Thijmen mag de koude bank opzoeken, Daniel verhuist naar linksachter en Mylan neemt plaats in het centrum. Mede door een vervelende blessure bij de geelblauwen wordt hun grootste speler als spits geposteerd, maar vindt in Joris en Mylan veelal zijn meerdere en is hij alleen met een afstandsschot even gevaarlijk. Iets te vroeg besluit de scheidsrechter een einde aan de eerste helft te maken en zoeken beide ploegen de warme kleedkamers op. Tijd voor - dit keer vieze - limonade, fruit en tactische aanwijzigingen. 

In de tweede helft twee is Roda weer zichzelf geworden mede dankzij enkele omzettingen. Max’ balvastigheid en fysiek worden op het middenveld gevraagd, waardoor Maurinho naar rechtsbuiten en Mik naar de spits verhuizen. Na 10 minuten koukleumen mag ook Thijmen de plastic wei weer in voor Cas. Roda verdubbelt na een kwartier in de tweede helft de voorsprong. Na een prachtige en rustige interceptie van Daniel in het centrum komt de bal via de teen van Jay bij Jaysean die met enig fortuin voor de tweede keer de Alkmaarse goalie verschalkt. 2-0 met nog een kwartier op de klok en het billen knijpen kan beginnen. Helemaal als AFC ’34 de 2-1 achter Steijn werkt. Met nog maar vijf minuten resterend eet Cas langs de kant bijna zijn nagels op. Het zal toch niet? Roda buigt echter niet. Veel strijd en inzet op het hele veld. Tijdig druk zetten voorin door Jaysean, Maurinho en Mik. Op het middenveld mooie balveroveringen en aannames van Mert, het balbezit van Max en het overzicht van Jay. Achterin de snelheid van Cas, de slimme oplettendheid van Thijmen, een heersend centraal duo Joris en Mylan en de rust bij Daniel. Steijn had een relatief rustige ochtend en wordt meer en meer gezocht als aanspeelpunt Roda blijft gelukkig aan de goede kant van de score, mede doordat een AFC-er na natrappen op Maurinho gefrustreerd en iets te vervelend mopperend op de jonge leidsman de overgebleven tijd vanaf de kant mag doorbrengen. En gelukkig voor Roda heeft de scheidsrechter ook de tweede helft zijn snellopende horloge bij zich en fluit hij tijdig voor het bevrijdende einde van de wedstrijd. Iets waar de bezoekende coach hem na afloop nog even fijntjes en terecht op wijst. Niemand die er bij de thuisploeg om maalt, want eindelijk weer eens drie punten in de tas en waardoor de laatste plaats nu gedeeld wordt met Reiger Boys. 

Nog drie wedstrijden en dus nog 9 punten te verdienen. Volgende week op bezoek bij de Koninklijke in Haarlem en woensdag als tussendoortje 8x8 twingames bij en tegen ADO. 

 

Reacties: