De laatste tweets

R.K.S.V. RODA '23

Noorddammerweg 48c
1187 ZT Amstelveen
020 - 6451835
E-mailadressen

Top jeugdvoetbal op de RODA '23 Velden en nog iets meer

Besten Rodianen,

Waar een grote club groot in kan zijn………

Aanstaande zaterdag weer een mooi wedstrijdprogram. Maar voordat ik hier een kleine bloemlezing geef, uw aandacht voor “the night before”.

Gisteren woensdag 31 oktober trok een ware Groene Armada richting de Johan Cruyff Arena. Klinkt al lekker dat laatste, vind u ook niet? Een historische gebeurtenis in de nog prille (95 jaar) RODA’23 geschiedenis. Hou je vast! Ruim 600 Rodianen, hadden de barmhartige uitnodiging van ons Aller Ajax geaccepteerd om de bekerwedstrijd tussen Ajax en de Eagles bij te wonen.

Een prachtig gezicht. Van Coenradi tot de J019-1 en MO19-1, van commissieleden tot bestuur, van kinderen tot ouders, kortom een goed stel. We waren erbij. Met de voiturette, de bus of metro en ja zelfs op de fiets, op naar de steeds groener wordende Arena.

Na een soepel verlopen ticket distributie tegenover de Ferdinand Bol (“Febo” voor de kenners) werd iedereen geplaceerd in vak 428. Net boven de fanatieke F -side, die bij tijd en wijle ons RODA lied overstemden. Een puntje voor ons volgende werkoverleg met Ajax, want dit kan natuurlijk niet. Alle gekkigheid op een stokkie.

Voor sommige een eerste ervaring, voor andere een deja vu, voor weer een ander wellicht een rondje langs de kerk en voor sommige een once in a lifetime, maar ik denk zeker voor iedereen een herinnering voor het leven.

Mijn dank is zeer groot, uiteraard aan Ajax, maar zeker ook voor de mensen die achter de schermen hun of haar steentje hebben bijgedragen aan deze avond. Zonder iemand tekort te willen doen gaat mijn  dank uit naar de Technische Commissie leden, Jeugd Commissie leden en good old Marcel van Bennekom en Robbert Tol. Mijn extra grote dank gaat uit naar Xander Baert (HJO) die deze avond tot een historische heeft gemaakt! De lach en het geluk van de kinderen was ontroerend en mooi om te zien! De enthousiaste berichten van ouders en kinderen stromen binnen, en dat is waar het uiteindelijk allemaal om draait!

Ik hoop dat deze avond onze leden weer dichter bij elkaar heeft gebracht, en dat een ieder zijn of haar beste steentje wil bijdrage aan het nog mooier maken van deze toch al mooie Club. Dus schroom niet op den zaterdag of zondag of anderszins in de week, effe de limo te halen, een veldje uit te zetten, een vlag in de hand te nemen, een stukkie te schrijven, je op te werpen als lijdert of bloktrainert, een kantinedienst te draaien, je aan te melden voor de buitenbar ploeg, of te fluiten desnoods. Doe eens gek, doe het voor je kind, maar vooral ook voor jezelf, niet omdat het moet maar gewoon omdat het kan. Denk aan deze avond! Ik hoop, met in het achterhoofd de vibes van deze avond, dat iedereen, al is het maar 1% van zijn of haar kostbare tijd, extra in deze club steekt, geloof me, u krijgt er 100% voor terug! Daar ben er 100% zeker van! Tel uit je winst!

Nu weer over tot de orde van de dag. Iets korter deze keer, gezien het bovenstaande.

De mannen van Roy Mesman (trainert) en Paul van Oerle (bezielende lijdert) (JO17-1) spelen om 10:45 uur op veld 1 tegen Purmersteijn.  Een belangrijk duel in de middenmoot. Zorg dat de puntjes op Bovenkerk blijven. Daar heb ik alle vertrouwen in!

Het sterrenensemble van JO15-1 van Guido Schoen draait lekker in de top mee. Een ware toppert tussen onze Rodianen (nr. 3) en Reiger Boys (nr.2) op veld 1 om 12:45 uur. Succes boys!

Om 15 uur op veld 1 speelt onze JO19-1, het vlaggenschip van de jeugdopleiding, een toppert tegen de Koninklijke HFC. Een historisch affiche. De mannen van Dohan Karacer en Jeroen van den Boogaard (onderschat de goede rol van deze lijdert niet) gaan voor de volle winst. Na een stroef begin nu drie overwinningen op rij en prima meedraaiend in de tweede divisie. Succes mannen tegen de nummer 3 van de ranglijst.

En last, but zeker niet least. De early bird wedstijd van de MO11-1 om 9 uur op veld 6 tegen Herta, onder de bezielende leiding van de co-trainsters Kyra Trauschke en Irene Kramer. Helaas nog zonder leider Ron Hermarij. Wij wensen hem heel veel sterkte met zijn herstel. Succes meiden!

Veld 6 is tevens het decor van G-voetbal team. Om 13:30 spelen zij tegen het altijd moeilijk te bestrijden FC Zaandam. Succes mannen en dame! Mooi om jullie te zien spelen met zoveel passie en strijd.

Kortom voor ieder wat wils, de lijst is way to long. Kijk op het programma op de site, of er iets leuks tussen zit en komt allen kijken, het wordt prachtig weer. De zon schijnt toch immers altijd op de RODA Velden!

JP Nuijtemans

Bestuurslid Technische Zaken

 

Reacties: