De laatste tweets

R.K.S.V. RODA '23

Noorddammerweg 48c
1187 ZT Amstelveen
020 - 6451835
E-mailadressen

17/1 zondag laat winst glippen.

17/1 zondag- KDO 17/1    3-3    Rust 3-1

Zondag 14 oktober,  je vraagt je af wanneer het stopt wat het weer betreft. Wederom onder een stralende zon verzamelde de jongens van de JO17/1 zondag zich bij Roda om hun wedstrijd te ballen tegen KDO JO17/1. Helaas zonder de nog  geblesseerde Gabu, Renzo vanwege familieverplichting maar gelukkig met Harm van de 17/2 die aanschoof na zijn eigen wedstrijd en Pelle. Fijn dat deze jongens kunnen inspringen bij een ander team dan die van hun zelf. Zo helpen we elkaar bij blessures etc etc. Van het eigen team hadden 2 jongens op de zaterdag al een pittige halve wedstrijd gespeeld bij de 17/2 zaterdag, waarvan er uiteindelijk ook nog maar 1 wel aanwezig was bij zijn eigen team.

Afijn de wedstrijd, nadat de pascontroles was uitgevoerd door scheidsrechter Eric Boeree, werd er eerst een dankwoord naar de scheidsrechter uitgesproken door de coaches en door de spelers van beide teams met applaus beloond. Het Rodateam startte uiterst scherp en in no time liep het uit naar een 3-0 voorsprong. Via doelpunten van Beau, Mauro en Ferry. Zowel coach als zijn assistent stonden toch wel perplex want er werd van KDO zijde meer tegenstand verwacht. Dat dit ging gebeuren van KDO zijde werd dus verwacht en dat geschiedde ook. Langzaam kwam KDO feller in het spel, op een normale manier werd er druk gezet op de rodaspelers en nadat er noodgedwongen Timas vervangen moest worden werd er geschoven in het team. Hierdoor kwamen de patronen er niet meer lekker uit en uiteindelijk kon voor het rustsignaal KDO op de 3-1 komen.
Ondertussen kreeg Mauro, Didier en Max fysieke klachten. In de rust werden er reeds weer 2 vervangen en gelukkig kon de aangewaaide Ab uit de 17/3 ook de 3e geblesseerde kracht vervangen.
Door die wijzigingen kwam het het spel van Roda niet ten goede. Het werd rommelig, middenveld werd uit handen gegeven en verdedigend had men de handen vol. Er werd teveel gelopen met de bal terwijl het combinatiespel niet meer te zien was. KDO rook zijn kans en pakte deze en kwam ook verdiend op een 3-3 stand. Roda moest echt knokken voor wat het waard was, meer spelers liepen lichte blessures op maar met hun goede wil en doorbijten werd het eindsignaal bereikt. 3-3 en toch weer een punt erbij. Er had echt meer in gezeten maar het mocht niet zo zijn.

Het blijkt dat communicatie in het veld erg belangrijk is en ook de acceptatie hiervan als er onderling aanwijzingen worden gegeven aangenomen moet worden. Het is geen kritiek op elkaar maar coaching naar elkaar toe in positieve zin. Ook conditioneel en fysiek zal beter moeten zodat het tempo vol gehouden kan worden. Daar zijn de trainingen voor. Komende week geen wedstrijd, maar wel trainingen.

ook dank namens het team naar de scheidsrechter Eric Boeree en naar de invallers Harm, Pelle en Ab die het team hebben geholpen.

Gr Jack.

Ps. Na afloop van de wedstrijd gingen diverse spelers nog de 17/3 aanmoedigen om daarna nog eens gezellig op veld 1 te dollen met elkaar. Een mooi gezicht dat dit team zo goed met elkaar om gaat.

Reacties: