De laatste tweets

R.K.S.V. RODA '23

Noorddammerweg 48c
1187 ZT Amstelveen
020 - 6451835
E-mailadressen

Pupil van de week Zondag Jesse Jurka

De winterstop is alweer voorbij en dat betekent dat ook de Zondag 1 weer is begonnen met zijn voortgang in de competitie. Vorige week was AGB bijna verrast door RODA. Hopelijk weten de mannen van de zondag 1 bij de thuis wedstrijd tegen de Meer een positief resultaat te behalen. Aan de pupil van vandaag zal het zeker niet liggen. Want hij heeft er ook heel veel zin in . De pupil van deze week speelt zijn wedstrijden bij de F pupillen. Om precies te zijn in de F13. Zijn naam is Jesse Jurka. Jesse is alweer 7 jaar oud.

Jesse gaat naast de voetbal wedstrijden op de zaterdag, uiteraard ook naar School. Dat doet hij in Aalsmeer. Daar is hij ook geboren. De OBS de Zuidooster wordt elke dag verblijdt met het bezoek van Jesse. 

Naast school is er dus ook het voetbal. Jesse is gestart met voetbal spelen in wedstrijd verband bij RODA’23. Zoals velen in de F pupillen heeft hij waarschijnlijk ook de eerste stappen gezet op het voetbalveld bij de Coenradies. Als Jesse bij de F13 de wedstrijd moet spelen, wordt hij vaak opgesteld als verdediger. Dit heeft niet zo de voorkeur van Jesse, want het liefste staat hij in de spits. Zodat hij veel doelpunten kan maken. Want dat is natuurlijk het allermooiste bij het voetbal. 

Ook Jesse heeft zijn favoriete club in Nederland. Ajax is wat hem betreft de beste club in Nederland. Niet zo heel erg vreemd is dat ook weer niet, want de beste speler van Nederland speelt ook bij deze club . Jesper Cilissen is de beste speler van de Nederlandse competitie.

Naast Ajax heeft Jesse nog een favoriet: Barcelona. Maar de beste speler in het buitenland speelt daar niet, jammer genoeg voor deze speler. Als beste speler in het buitenland kiest Jesse voor Robin van Persie. 

Als je een hele goede voetballer wilt worden, moet je ook heel erg goed eten. En dat doet Jesse ook, het lekkerste vind Jesse een Pizza. Als hij dat ook nog eens lekker met zijn bord op schoot mag kijken naar zijn favoriete tv programma wafku, is zijn dag helemaal geslaagd. 

Ik weet zeker met Jesse op de bank zullen de mannen van de Zondag 1 extra hun best doen. 

Namens RODA heel veel plezier gewenst. 

Jeroen van Ballegoy