De laatste tweets

R.K.S.V. RODA '23

Noorddammerweg 48c
1187 ZT Amstelveen
020 - 6451835
E-mailadressen

RODA JO9-9M

Seizoen 2018 - 2019

Eva Aarsen

Lois van Diest

Yasmin Dirba

Lauren Gerritsen

Sarah Groot

Sam Janssen

Robyn Tol

Jaimy Westerveld

Liv Wouters

Leiders: Sander Gerritsen en Sandra Tol

Trainer: Sylvia van Groeningen

 

Trainingen:

 woensdag: 16:45 - 17:45 uur op KG veld 6B (kant veld 4)

 

Wedstrijdsecretaris: Hans Mommer

E-mail: wedstrijdenvrouwen@roda23.nl

Mededelingen

Wedstrijdvorm 6 tegen 6, dit geldt met ingang van seizoen 2017-2018 voor onder andere MO9.

Spelregels

Het toepassen van de spelregels ligt in de hand van een spel- begeleider. De spelbegeleider staat niet in maar langs het veld en neemt bij het onjuist toepassen van de spelregels een beslissing en legt deze zo nodig uit. De zijlijn is de uitgangspositie van de spelbegeleider, als het spel hierom vraagt staat het hem/haar altijd vrij om het veld in te bewegen. De spelbegeleider heeft maar één bedoeling en dat is de jongens en/of meisjes zoveel mogelijk te laten voetballen. Op het speelveld mogen zich alleen de spelers en een spelbegeleider bevinden. Trainers/coaches en anderen mogen zich dus niet tijdens de wedstrijd tussen de spelers begeven. Een blessuregeval bij één van de spelers/speelsters is hierop uiteraard een uitzondering, de spelbegeleider geeft dan toestemming om het speelveld te betreden.

Aftrap: De aftrap wordt genomen in het midden van het veld. Beide teams starten vanaf de eigen helft. Er kan direct gescoord worden vanuit de aftrap.

Achterbal: De achterbal wordt vanaf de grond genomen door de bal te passen of te schieten vanaf de grond.

Terugspeelbal: Een terugspeelbal mag door de keeper niet opge- pakt worden. Wanneer dit wel gedaan wordt, wordt eenmalig een waarschuwing gegeven. Bij herhaling van de overtreding volgt een indirecte vrije trap op 7 meter afstand van de achterlijn.

Hoekschop: Hoekschoppen worden vanaf de hoekpunten van het speelveld genomen door de bal in te dribbelen of te passen. Uit een hoekschop kan direct gescoord worden.

Keepersgebied: Er wordt geadviseerd om het keepersgebied te markeren op de zijlijn – 7 meter vanaf de achterlijn – met twee afwijkende kleur pionnen. Het keepersgebied geeft aan tot waar de keeper de bal in de handen mag hebben.

Afstand: De tegenstander staat minimaal op 5 meter afstand bij elke spelhervatting.

Speeltijd

De speeltijd voor O.8 en O.9 is 2x 20 minuten. De speeltijd voor O.10 is 2x 25 minuten.

Time-out

Per helft vindt er bij O.8 en O.9 na 10 minuten en bij O.10 na 12,5 minuten een time-out plaats van maximaal 2 minuten. De time-out wordt door de spelbegeleider aangegeven door middel van een fluitsignaal, op het moment er 10 minuten verstreken zijn en er geen scoringskans is. Na de time-out wordt het spel hervat door middel van een aftrap door de partij die bij aanvang van de time-out de bal in het bezit had.

Uitbal: Als de bal over de zijlijn gaat, wordt de bal ingedribbeld. Er kan dus niet direct gescoord worden vanuit een uitbal.

Vrije bal: Alle overtredingen worden bestraft met een directe vrije schop. Een vrije bal mag door middel van een dribbel, een pass of een schot uitgevoerd worden.

Keeperbal: Wanneer de keeper een bal vangt die niet is uitgegaan mag de keeper het spel voortzetten door de bal te gooien, passen, dribbelen of uit de handen te schieten.

Doelpunt: Bij een doelpunt vindt de aftrap plaats in het midden van het veld. Beide teams beginnen weer vanaf eigen helft.

Buitenspel: De buitenspelregel is niet van toepassing. Strafschoppen na afloop: Na afloop van de wedstrijd kunnen er

door beide teams strafschoppen worden genomen.

Strafschop: Bij hoge uitzondering. Bij het ontnemen van een duidelijke scoringskans zal er een strafschop worden toegekend. De afstand is 7 meter.

Rituelen

De spelbegeleider kan een rol spelen in het stimuleren om voorafgaand aan de wedstrijd handen te schudden en na afloop een high five te geven als dank voor een leuke wedstrijd. Na afloop van de wedstrijd kunnen door beide teams strafschoppen vanaf 7 meter worden genomen. Voor pupillen is het nemen van een strafschop elke keer weer een mooie afsluiting van een wedstrijd. Dit geldt voor de spelers van het winnende team, maar zeker ook voor de spelers van het team dat de wedstrijd verloren heeft.

 

 

 

 

Laatste wedstrijd verslag

RODA JO9-9M - RKDES JO9-4M :

Zaterdag 15 September 2018, Roda23 JO9-9M - RKDES J09-4M: 4-3

Het is zaterdagochtend 15 september 9:00 dat er weer gevoetbald mag worden door onze meiden, maar er ontbrak iets op het toegewezen stukje gras rechtsachter op veld 3: waar waren de doeltjes nou? Na een korte zoektocht langs de velden bleek dat de doeltjes van ver gehaald moesten worden (veld 4). Na een heerlijke ochtend workout voor Sandra, Coen en ondergetekende (de doeltjes bleken niet geheel waterdicht), kon er worden begonnen met de wedstrijd tegen RKDES, een geduchte tegenstander die net als onze meiden alles hadden gewonnen in het bekertoernooi. Het gaat dus ergens om en dat merken we meteen doordat RKDES vanaf het begin de druk opvoert. Er wordt vel gestreden om elke centimeter op het veld en stevig gevoetbald, dat ondervond ook onze Saar die een harde bal op haar voorhoofd kreeg. Mooie kopbal, wel even glimlachend een kusje bij mama halen en we kunnen weer door. Helaas wordt het 0-1, onze verdediging was net te laat om het schot van RKDES te blokken en Robyn (keeper 1e en 2de helft) kon er net niet bij.
In het begin van de tweede helft wordt het al snel 0-2, Roda lijkt toch wat onder de indruk te zijn van de felle meiden van RKDES. Toch wordt Roda feller en al snel na de 0-2 krijgt Yasmin een kans. Er wordt op het middenveld druk gezet door Lauren, Eva en Saar wat uitmondt in een kans voor Loïs die in het zijnet schiet. Snel daarna geeft Sam een mooie assist op Loïs die de bal strak binnen schiet, 1-2. Met zijn allen druk zetten helpt!
Na de rust zet Roda in de 3e helft dit concept door, Sam zet snel druk op de verdediging en scoort! 2-2. RKDES doet nog wat terug met een afstandsschot op keeper Lois 2-3. Robyn, die nu is gaan voetballen, laat snel daarna van zich horen. Ze pakt de bal af van de verdediging en schiet na een korte dribbel strak in de linker hoek. 3-3. RKDES schiet nogmaals van afstand op het doel, maar nu pakt Lois deze mooi. In de vierde helft breekt het zonnetje door, zou het dan toch? De druk wordt nogmaals verhoogd op RKDES, die steeds meer moeite heeft met de opbouw. Af en toe breekt RKDES door, wordt dan vakkundig door Eva of Liv afgestopt (de verdediging staat nu als een huis), ook Lois komt goed uit het doel bij doorgebroken speelsters. Langs te lijn is de spanning te snijden, Sandra schreeuwt zich schor om de meiden aan te moedigen en aanwijzingen te geven en de papa's en mama's hebben het zweet op het voorhoofd staan. Opeens verovert Yasmin de bal en dribbelt op hoge snelheid op het doel af. Net op tijd haalt ze uit en scoort ze 4-3! Nog geen minuut later is het tijd.
Meiden, we hebben genoten van jullie strijdlust en weerbaarheid. Petje af dat jullie na een 0-2 achterstand de wedstrijd samen hebben omgedraaid en gewonnen, dat is knap en dat kan niet iedereen! Ga zo door in de beker en in de competitie die zaterdag as begint!
Van uw verslaggever Pascal (vader Liv)
Doelpunten: Lois 1, Sam 1, Robyn 1, Jasmina 1

 
 
 
Datum: donderdag 6 september
 
Veld: Afgelast: Schaduw:
Veld 1: Nee Nee
Veld 2: Nee Nee
Veld 3: Ja Nee
Veld 3A: Ja Nee
Veld 3B: Ja Nee
Veld 3.1: Nee Nee
Veld 3.2: Nee Nee
Veld 3.3: Nee Nee
Veld 3.4: Nee Nee
Veld 4: Ja Nee
Veld 4A: Ja Nee
Veld 4B: Ja Nee
Veld 5: Ja Nee
Veld 5A: Ja Nee
Veld 5B: Ja Nee
Veld 6: Nee Nee
Veld 6.1: Nee Nee
Veld 6.2: Nee Nee
 
Algehele afgelasting: cat. A: Nee         cat. B: Nee
 
 
 
Bekijk gehele programma >>
Klik op de tijd voor meer informatie.
 
Datum Wedstrijd Tijd
22 sept. Alliance 22 JO9-7M - RODA JO9-9M 09:30u
 
 
 
 
Hier adverteren?