De laatste tweets

R.K.S.V. RODA '23

Noorddammerweg 48c
1187 ZT Amstelveen
020 - 6451835
E-mailadressen

RODA JO19-1 (za)

Bnar Toofeek, Thomas Steinhart, Quint Piris, Björn van Tol, Hisham Youssef, Wouter Stobbe, Nawfal Hammi, Max Ossendrijver, Lennart Bon, Jeroen van den Boogaard, Rudy Reitsma.

Geknield vlnr: Elanio Colin, Jimi Barlage, Bart van den Boogaard, Bas Markus, Sergi Drenth, Raymond Mensah, Yousif Salihou Abdoul

Trainers:

Bnar Tofeek

Ruud Reitsma

Leiders:

Jeroen van den Boogaard

Mededelingen

Trainingen:

Dinsdag: 19.15 - 20.45 uur KG veld 2A (kant KG1)

Donderdag: 19.00 - 20.30 uur KG veld 2A (kant KG1)

Laatste wedstrijd verslag

Always Forward JO19-1 - RODA JO19-1 (za) :

Terwijl de mussen nu in april al bijna van het dak vallen verzamelde de JO19-1 om kwart voor 2 bij Roda. Ondertussen vocht de JO17-1 op het 1e veld tegen degradatie of nacompetitie tegen de koploper en had het kort na rust zwaar om stand te houden bij een 0-1 achterstand. Tegen tweëen waren we met acht man en vertrokken richting Hoorn terwijl er 4, appten toch maar rechtstreeks te gaan en één van de metro werd opgepikt voor de uitwedstrijd bij Always Forward in Hoorn. Nadat de bootjes over de ringvaart richting westeiender en Nieuwe Meer waren gepasseerd ging de brug weer open en konden we onze weg vervolgen om toch nog prima op tijd aan te komen. Ook de scheidsrechter had onderweg wat oponthoud gehad waardoor we een ruime 5 minuten later van start gingen op het prachtig nieuwe kurk/kunstgrasveld van Always Forward. De meegekomen fans hadden inmiddels een plekje langs de zonnige lijn of op de koele tribune gevonden en de heer van der Werff blies de wedstrijd leven in. Na de nederlaag afgelopen week tegen Legmeervogels, concurrent voor directe degradatie was Always Forward gebrand om vandaag te proberen een goed resultaat te behalen. De eerste 10 minuten waren van beide kanten wat aftastend, met af en toe een diepe bal die werd onderschept. Fysiek lieten de Hoornaars zien hun mannetje te staan maar gelukkig wist de scheidsrechter fair duel en overtreding goed te onderscheiden en gaf terecht geel aan de rechtsback. Roda zette langzaam de duimschroeven aan en zette meer en meer druk naar voren. Toch bleef er bij balverlies in de omschakeling nog wel wat risico dat gelukkig door de achterhoede goed onschadelijk werd gemaakt. Björn moest zich een paar keer echt strekken om erger te voorkomen, maar kon gelukiig zijn doel schoon houden. De tweede gele kaart was voor een speler van Always Forward die voorin nogal onbesuisd inkwam. Maar het eerste echte wapenfeit was een hoekschop van Quint die met een mooie curve strak en hard bij de tweede paal binnensloeg en tot ieders verrassing een doelpunt bleek. 0-1. Kort daarna pakte dezelfde speler die voorin een kaart kreeg zijn tweede geel en kon het team met 10 man verder. Roda profiteerde gelijk met een directe bal op Quint die zijn directe tegenstander uitspeelde, de bal mooi mee nam en één op één de keeper eenvoudig passeerde. 0-2.  Roda rook lont en drong aan. Youssef kreeg na een mooie combinatie een schietkans en haalde vol uit. De bal leek onderkant lat het doel in te stuiteren maar kwam er helaas weer uit.

Via eeen mooie combinatie over links gaf Quint van de achterlijn de bal strak voor en kon Angelo eenvoudig binnen tikken en konden we met een 0-3 voorsprong de kleedkamer opzoeken. Ondertussen bleek de ruststand bij Elinkwijk-Volendam 1-0 te zijn waarmee de virtuele koppositie een feit was. Dit gaf het team in de tweede helft vleugels. Die was schrijnend en oogstrelend tegelijk. Schijnend vanwege de onmacht van Always Forward en prachtig vanwege de mooie combinaties en goals van Roda. 

Eeen mooie combinatie door de zestien zette Bas vrij die met de lange hoek vrij de keeper verraste in de korte hoek. 0-4. Even later was het opnieuw Quint die op vrijwel identieke wijze de keeper kansloos liet en daarmee een hattrick maakte 0-5. de 0-6 had Quint ook kunnen maken omdat hij een terugspeelbal goed onderschepte, de keeper passeerde maar zag zijn bal net voorlangs lopen. Lang hoefden we niet te wachten tot Max na opnieuw mooie combinatie gehaakt leek te worden binnen de zestien en een pingel kreeg. Sten, hoewel danig op de proef gesteld door blessurebehandeling en wissel twijfelde geen moment en schoof strak en hard binnen om de 0-6 bij te schrijven. Na een combinatie met Jimi en Angelo gaf de laatste een voorzet richting tweede paal die door het verdedigende team ongelukkig in eiegendoel werd gekopt. 0-7

Roda speelde met de tegenstander en koos het moment om te scoren bijna uit. Zo kwam Thomas vrij voor de keeper na weer een mooi combinatie en schoot prima binnen 0-8. Inmiddels bleek via de tamtam Volendam op een 0-2 en zelfs 0-3 achterstand gezet te zijn. Des te meer reden om er vol voor te blijven gaan en dat deed Roda. Een prachtige actie van Angelo langs drie, vier verdedigers bracht hem bij Nawfal die de bal overnam en met een geplaatst schot in de rechterbovenhoek de 0-9 liet bijschrijven. Max maakte vervolgens de 0-10. Jammer genoeg kreeg met een uitbraak Always Forward nog een kans en benutte die ook en redde in ieder geval de eer 1-10. Tot slot maakte Angelo na een combinatie met Jimi en Sergio de 1-11 en bepaalde daarmee de eindstand. 

Met een glimlach en als nieuwe koploper vertrokken we uit Hoorn. Met nog drie wedstrijden te spelen is het kampioenschap ineens wel heel dichtbij gekomen!!!

Blijf gefocussed mannen! Klasse pot vandaag en gefeliciteerd.

Groet Jeroen 

 

          

 
 
 
Datum: 7 en 8 april, geen afkeuringen
 
Veld: Afgelast: Schaduw:
Veld 1: Nee Nee
Veld 2: Nee Nee
Veld 3: Nee Nee
Veld 3A: Nee Nee
Veld 3B: Nee Nee
Veld 4: Nee Nee
Veld 4A: Nee Nee
Veld 4B: Nee Nee
Veld 5: Nee Nee
Veld 5A: Nee Nee
Veld 5B: Nee Nee
Veld 6: Nee Nee
 
Algehele afgelasting: cat. A: Nee         cat. B: Nee
 
 
 
Bekijk gehele programma >>
Klik op de tijd voor meer informatie.
 
Datum Wedstrijd Tijd
 
 
 
 
Hier adverteren?