De laatste tweets

R.K.S.V. RODA '23

Noorddammerweg 48c
1187 ZT Amstelveen
020 - 6451835
E-mailadressen

RODA JO13-2007-1

Teamindeling 2018/19


Boer, de Daniël
Diaz Man Pablo
Duijnhoven, van(k) Steijn
Hijum, van Cas
Kroezen Mik
Longhte, de Jay
Macnack Jayden
Obaje Jaysean
Olieman Joris
Ottenheim Max
Pel Thijmen
Rustenberg Maurinho
Saigili Mert
Wouters Mylan

 

 

Training

Maandag     17.00 - 18.00  veld 2B (kant veld 3)

Dinsdag       16.45 - 18.00  veld 2A (kant KG 1)

Donderdag  16.45 - 18.00  veld 1B (kant KG 2) tot de herfstvakantie 17:00 - 18:00 u 

Trainer

Yosri Cok

email:      yosri.cok@hotmail.com

mobiel:   06-30748894

 

Leider

Willem Kroezen

email:    willemlinda68@gmail.com

mobiel:   06-52051155

Mededelingen

Toernooien 2018-2019:

 

Donderdag 27 december - Alphense Boys - 10:00 u - 16:00 u

Zaterdag 5 januari - AFC ‘34

Zaterdag 12 januari - Roda ‘23 Happy Football Vibes - ‘s morgens

Donderdag 30 mei (Hemelvaart) - SVC ‘08 Wassenaar - 8x8 toernooi

Laatste wedstrijd verslag

BFC JO13-2007-1 - RODA JO13-2007-1 :

BFC JO13-2007-1 - Roda ’23 JO13-2007-1  3-1 (1-0)

Na de “wat als” wedstrijd van afgelopen zaterdag tegen SDZ was er snel de mogelijkheid voor JO13-2007-1 om op zoek te gaan naar eerherstel. Op eigen verzoek werd de wedstrijd van 13 oktober een paar dagen naar voren gehaald met een heuse avondwedstrijd tot gevolg. Tegenstander deze woensdag de JO13-2007-1 van het Bussumse BFC. Een gevreesde opponent met een in Roda ogen niet geheel smetteloze reputatie qua fair play, zo begreep ik uit de overlevering. Maar eerlijk is eerlijk, die reputatie werd geen moment waargemaakt. Mede - dat dient gezegd in de week van de scheidsrechter - dankzij een prima en strak leidende arbiter. 

Vanaf het eerste fluitsignaal liet Mert namens Roda weten dat er met Roda niet te spotten viel. Zijn felle tackle had erger kunnen uitpakken, maar maakte wel direct duidelijk wat de groenwitte intenties waren. Roda speelde letterlijk en figuurlijk hoog spel met een aanvallender concept dan normaal. Een strijdplan met maar drie verdedigers waarin Joris de centrale rol vervulde en de backs Thijmen, Daniel en later ook Cas meer naar binnen speelden als extra sloten op de deur. Op het middenveld stond daarvoor de doorgeschoven Pablo met de meest verdedigende taak, later overgenomen door Mylan. Mert en Jaydan opereerden aan de zijkanten en Jay mocht in de punt naar voren voor de meest aanvallende impulsen zorgen. Jammer genoeg moest eerst nog wat leergeld worden betaald en lag na de eerste de beste aanval de bal al in het Roda doel. Een beetje een domper, maar Roda liet zich hierdoor absoluut niet uit het veld slaan. Sterker nog, er werd om elke millimeter kunstgras gestreden en langzaam maar zeker ontspon zich een heerlijk voetbalduel. Werkelijk alles zat erop en aan: duels, spanning, goed voetbal, doelpunten enz. De betere kansen waren in het eerste bedrijf nog wel voor BFC dat een paar keer via scherpe tegenaanvallen de diepte zocht. Hun aanvallen, steeds opgezet door de ver uit zijn doel spelende keeper, werden gelukkig steeds in de kiem gesmoord. Joris verloor geen duel van zijn directe tegenstander en anders waren er nog de backs die goed naar binnen knepen om erger te voorkomen. En tenslotte was er anders altijd weer Steijn, die solide als altijd stond te keepen. Een gevaarlijke BFC vrije trap op de rand van de zestien pakte hij heerlijk klemvast en bij diepe ballen stond hij immer paraat om het leder attent weg te werken. Om op het middenveld echt het heft in handen te nemen moest Yosri nog een tactische wissel uit de hoge hoed toveren door Jay en Mert met elkaar te laten ruilen. Jay kreeg hierdoor wat meer voetballende vrijheid en door Mert werd hun beste middenvelder geneutraliseerd. Roda won daarna vrijwel elk duel en ook de tweede ballen waren voor de gasten. Het spel golfde constant op en neer waardoor vooral de middenvelders enorme afstanden moesten afleggen. Hoewel ook de vleugels aan beide kanten goed werden bereikt, kwam het de eerste helft niet tot veel echte kansen. Jaysean had de eerste helft op goed voorgeven van Mik nog de grootste kans. Zijn kopbal verdween echter jammerlijk over het vijandelijke doel. 

In de rust bemoedigende woorden van de coach en de zichtbare overtuiging van de jongens dat het goed zou komen. Roda zette het prima en felle spel van de eerst helft voort met een eerste kans van Mik tot gevolg. Zijn bal over de uitlopende keeper ging helaas nipt naast, maar even later was daar dan wel die bevrijdende gelijkmaker. Een BFC verdediger schat een diepe bal van Jay verkeerd in waarna Mik er als de kippen bij is om de wederom ver uitgelopen doelman te omspelen en de bal in het lege doel te plaatsen. 1-1 en Roda wil meer. Het dwingt BFC steeds terug op eigen helft en de kansen volgen elkaar snel op. Een voorzet - of was het een schot - van rechts gaat net voorlangs, een schot van Mert naast en Mylan komt opstomend van het middenveld net een teen tekort om de goalie te verschalken. Een corner van Maurinho gaat net aan alles en iedereen voorbij en op links slalomt Max zich door de verdediging, maar de eindpass kan een paar keer net niet worden gegeven. De combinaties en de duels worden steeds opgezocht, maar helaas zonder succes van Roda kant, dat echt haar beste wedstrijd van het seizoen speelt. Een oude voebalwet treedt jammer genoeg in werking. Als je ‘m zelf niet maakt, dan valt ie aan de andere kant. Twee keer komt BFC er op identieke wijze gevaarlijk uit met twee doelpunten als resultaat. Roda breekt echter niet en gaat opnieuw op zoek naar de aansluitingstreffer. Jay heeft nog de grootste kans, met een mooie volley, maar Roda ontbeert geluk en tevens tijd. Einduitslag 3-1, maar iedereen heeft genoten van een heerlijk potje volwassen pupillenvoetbal. Of zoals de coach van de tegenpartij het verwoordde: degene die de tweede goal zou maken zou winnaar worden. En zo geschiede. 

We kijken terug op een heerlijk duel met perspectief voor de komende wedstrijden. Zaterdag even rust, de week erop thuis voor de beker tegen oude bekende AFC. En tussendoor op woensdag de 17de met de bus richting Friesland voor een oefenpotje tegen SC Heerenveen. Mits er niet een paar Friezen opnieuw de A7 blokkeren natuurlijk.

 
 
 
 
Hier adverteren?